Кредиторите откриха дупка от 2,5 млрд.евро в гръцкия бюджет


Кредиторите откриха дупка от 2,5 млрд.евро в гръцкия бюджет
Снимка: Getty Images/Guliver

1189

Дупка в бюджета на Гърция от над 2,5 милиарда евро разкри техническата група на Европейската комисия, Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейския фонд за стабилност, която е в Атина за разговори с гръцкото правителство, пише вестник "Етнос".

Екипът на тези институции в Атина проверява счетоводните книги на кабинета на премиера Алексис Ципрас във връзка с предложените от него структурни реформи, които смята да реализира, за да бъдат деблокирани средства от спасителната програма на страната.

Позовавайки се на правителствени представители, вестникът твърди, че технократи на европейските партньори на Гърция продължават с политиката на твърд курс и оценяват бюджетните показатели на страната въз основа на задълженията, поети от предходното правителство на Атина и в рамките на мерките, предприети от бившия министър на финансите Гикас Хардувелис.

Централната банка на Гърция обяви вчера, че тази година страната отново е в дефицит. Според данните на банката паричният баланс на централното правителство показва 684 милиона евро дефицит за първите два месеца на годината, в сравнение с излишъка от 139 милиона евро през януари и февруари 2014 година.

Партията СИРИЗА, обявила се срещу спасителната програма за Гърция, спечели изборите на 25 януари и обяви преразглеждане на споразумението с международните кредитори, стараейки за ново съкращаване на дълговете след шест години на рецесия.

Премиерът Алексис Ципрас вчера увери, че заплатите и пенсиите няма да бъдат намалени в преговорите с кредиторите.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички