Кредиторите подновиха одита на спасителната програма за Гърция


Кредиторите подновиха одита на спасителната програма за Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

1801

Кредиторите подновиха дълго отлагания си одит на спасителната програма за Гърция в опит спешно да отблокират нови средства, необходими за плащането на поредната част от дълга на страната през юли. Това предаде AFP.

Гърция и кредиторите от Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) успяха да изгладят различията помежду си по отношение на допълнителните фискални съкращения, за да може преговорите да се подновят, след като бяха прекъснати през март.

Въпреки това разногласията остават по отношение на пазара на труда и частичното приватизиране на почти монополния гръцки доставчик на електричество PPC.

“Преговорите започват утре и очакваме да продължат няколко дни“, каза говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

Преразглеждането е върху третата спасителна програма на Гърция на стойност 86 млрд. евро, договорена през лятото на 2015 г. До момента обаче МВФ отказва да се включи в новата програма, тъй като целите, заложени в нея не са реалистични и атинският дълг е неустойчив.

Миналата седмица високопоставен представител на валутния фонд заяви, че трябва „спешно“ да се постигне споразумение по програмата, чието поредно плащане е забавено заради неразбирателството между Атина и кредиторите.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички