Майкъл Блумбърг се цели във "Файненшъл Таймс"


Майкъл Блумбърг се цели във "Файненшъл Таймс"
Снимка:

1187

Кметът на Ню Йорк и собственик на агенция „Блумбърг” Майкъл Блумбърг иска да закупи авторитетния бизнес ежедневник „Файненшъл Таймс”, както и 50% от списание „Икономист”.

Според слуховете Блумбърг отдава желае да вземе „Файненшъл Таймс”, но сега е готов да предприеме действия, за да изпълни мечтата си.

В момента „Файненшъл Таймс” се справя добре що се отнася до онлайн изданието на вестника. Не така обаче стоят нещата по отношение на печатното издание – в края на миналата седмица например „Файненшъл Таймс Дойчланд” прекрати дейност, а този най-голям европейски клон на американския информационен гигант така и не регистрира печалба.

Другият голям кандидат за „Файненшъл Таймс” е Томсън-Ройтерс, пише "Ню Йорк Таймс". Подобно на Блумбърг и Томсън-Ройтерс спокойно може да си позволи да вземе авторитетния бизнес ежедневник. През миналата година двете компании имат годишен приход от съответно 7.6 млд. долара и 13,8 млрд. долара, докато „Файненшъл Таймс” се оценява на максимум 1,2 млрд. долара.

Друг е въпросът обаче, че в екипа на „Файненшъл Таймс” има разногласия по въпроса за евентуална продажба. Главният изпълнителен директор на изданието Марджъри Скардино директно казва, че продажба ще има „само през трупа ми”. Собствениците от „Пиърсън” обаче може би не мислят така, тъй като се насочват все повече към по-бързо растящия образователен бизнес. А и Скардино най-вероятно ще си тръгне от изданието на 31 декември, което е още един знак за предстояща продажба.

Ивайло Петров

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички