Масови покупки на евро след изборите в Гърция


Масови покупки на евро след изборите в Гърция
Снимка:

4157

Българските инвеститори масово купуват евро след като станаха ясни резултатите от изборите в Гърция, отчитат от платформата за онлайн търговия Trader.bg.

С 230% повече сделки с единната валута бяха регистрирани само в първите часове на днешния ден, в сравнение с броя на сделките в петък преди изборите.

Победата на Нова демокрация обнадежди търгуващите, че Гърция ще спазва договорките с ЕС и ще остане в еврозоната и това ги тласна към активни покупки на единната валута. Цената на еврото на финансовите пазари днес скочи с 0.8% спрямо долара , като отбеляза повишение и спрямо всички други основни валути.

„С този изход от изборите вероятността Гърция да се възстанови с помощта на ЕС нарасна значително и това доведе до оптимизъм сред пазарните участници”, коментира Пламен Пейчев, главен дилър в Trader.bg.

Освен евро инвеститорите активно купуват и петрол, защото добрите новини от южната ни съседка ще доведат до положителни нагласи в цял свят, което ще рефлектира в по-голямо търсене на петрол и повишение на цените му.”

Сделките с петрол се увеличават със 190% в началото на деня днес спрямо търговията в петък. Едновременно с нарасналото търсене на петрол се увеличиха разпродажбите на злато.

Според Пейчев е нормално с намаляване на напрежението на световните финансови пазари, инвеститорите да се освобождават от златото, което се търси по време на кризи като защита срещу инфлацията и обезценката на парите.

Материалът не е препоръка за търговия с финансови инструменти

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички