Международна компания започна офанзива по отношение на необслужваните кредити у нас


Международна компания започна офанзива по отношение на необслужваните кредити у нас
Снимка:

878

Компания от групата на Kredyt Inkaso S.A. Capital Group – Кредит Инкасо Инвестмънтс БГ ЕАД изкупи първите си портфолиа от необслужвани кредити на представители на топ 10 на българските банки.

“Пазарът с изкупуване на дълг в България се развива и за момента няма конкуренция, което е възможност за нас. Изчисленията показват, че номиналната стойност на необслужвани потребителски кредити, които се предлагат на пазара в Румъния, възлиза на около 9 милиона евро годишно, докато в България този обем е около 7 милиона евро. В България делът на необслужвани вземания нараства, макар и по-бавно в сравнение с 2011 (2012 процентът на необслужвани кредити стига 16,6% от 14,9% предходната година)”, коментира Павел Шевчик, президент на управителния съвет на "Кредит Инкасо Груп".

В Румъния компанията е изкупила необслужвани кредити на стойност 30 милиона евро. Сумите на сделките в България не се оповестяват засега.

"Кредит Инкасо Груп" е международна компания с повече от десетилетие история, листвана на Варшавската фондова борса (KRI) от 2007 г. Компанията има 220 служители и е специализирана в управлението на дългове, инвестиции в необслужвани кредити и други проблемни активи, както и в изкупуването и управлението на дългове.

"Кредит Инкасо Инвестмънтс БГ" ЕАД също се интересува от дългови портфолиа, генерирани от представители на малкия и среден бизнес. Към момента порфолиото на групата е съставено основно от дългове към банки и доставчици на услуги.

По отношение на какво предстои на българския и румънския пазар Шевчик добавя: “Ще предложим на бизнес-партньорите си нови решения в управлението на необслужвани вземания, и то не само в банковия сектор. Това ще ни позволи бързо да наберем значителен пазарен дял.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички