Милиардер съди аукционната къща Sotheby's за 380 млн. долара


Милиардер съди аукционната къща Sotheby's за 380 млн. долара
Снимка: iStock/Guliver

2168

Руският милиардер Дмитрий Риболовлев заведе дело в съд в Ню Йорк срещу аукционната къща Sotheby's, обвинявайки я в съучастничество с швейцарския търговец на предмети на изкуството Ив Буве за продажби на произведения на живописта на милиардера по завишени цени, съобщи Bloomberg.

По данни на медиите Риболовлев иска от Sotheby's да бъде обезвъзмезден за материални щети в размер на 380 млн. долара. Ищецът твърди, че в продължение на повече от 10 години придобил от Буве 38 произведения на изкуството за 2 млрд. долара. Само че сега Риболовлев смята, че е надплатил 1 млрд. долара и изисква от търговеца на художествени предмети да му възстанови сумата. Бизнесменът обвинява Sotheby's в това, че аукционната къща имала участие при продажбата на една трета от споменатите произведения от швейцареца и била информирана, че търговецът препродава купеното с необосновано висока изгода за него.

Представител на Дмитрий Риболовлев потвърди пред ТАСС, че компанията е подала иск срещу Sotheby’s Inc. във Федералния окръжен съд в Ню Йорк за 380 млн. долара. От коментари по случая представителят на милиардера се отказа.

Според информацията на Bloomberg, в иска Риболовлев обвинява аукционната къща в „оказването на конкретна помощ при извършването на най-голямото свързано с изкуство мошеничество в историята“.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички