Morgan Stanley ще плаща солена глоба


Morgan Stanley ще плаща солена глоба
Снимка: Getty Images/Guliver

1325

Една от най-големите банки в света - Morgan Stanley, ще трябва да плати солидна сума, за да бъде прекратено разследването срещу нея. Компенсациите са в размер на 2,6 млрд.долара.

Солидната сума ще бъде платена въз основа на постигнатото съглашение с министерството на правосъдието на САЩ. Банката е разследвана за манипулации при продажбата на ипотечни ценни книжа, пласирани на инвеститорите, без последните да бъдат уведоми за високия риск.

В съобщение на Morgan Stanley се казва, че сумата от 2,6 млрд. долара ще бъде платена за "разрешаване на определени претенции". От правосъдното министерство пък уточняват, че споразумението не е окончателно и може да бъде развалено, в зависимост от поведението на банката, съобщава БГНЕС.

Morgan Stanley е поредният банков гигант в САЩ, постигнал съглашение с правосъдното министерство за изплащане на компенсации заради предоставяне на подвеждаща, а често дори откровено невярна информация на инвеститорите за рисковете при покупката на проблемни ипотечни книжа.

През 2013 г., с цел да бъде прекратено разследването срещу нея, което би могло да й струва много повече, инвестиционната банка JPMorgan Chase бе изплати компенсации в размер на 13 млрд. долара. През 2014 г. Bank of America пък изплати компенсации в размер на 16,7 млрд. долара.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички