Най-богатият китаец е собственик на кино верига


Най-богатият китаец е собственик на кино верига
Снимка:

691

Мултимилиардер, който купи американската кино верига AMC Entertainment, а наскоро се сдоби и с британска компания за луксозни яхти, е най-богатият човек в Китай, съобщава списание "Форбс".

Ван Цзянлин е ръководител на конгломерата „Уанда груп”, частна компания с интереси, вариращи от недвижимите имоти до търговията на дребно. Ван притежава състояние от 14 милиарда долара, съобщи списанието на своя сайт.

Богатството му се е увеличило от 8 млрд. долара миналата година, когато заемаше трето място. Сега той води с 3 млрд. долара на предишния носител на титлата Цзон Цинхоу, магнат в областта на напитките, съобщава списанието.

Възстановяването на пазара на недвижими имоти в Китай е помогнало за увеличаването на състоянието на Ван, заяви Ръсел Фланъри, директор на "Форбс Шанхай". "Урбанизацията ще повиши търсенето на недвижими имоти в големи китайски градове за дълго време", заяви Фланъри, който отговаря за ежегодната класация на списанието на най-богатите хора в Китай.

"Това засили създаването на богатство не само в Китай, а и в цяла Азия", допълни той. Състоянието на Ван идва главно от недвижими имоти за търговски цели, които бяха по-слабо засегнати от мерките на правителството срещу повишаващите се цени на жилищата.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички