НАП запорира сметките на 1122 души в Хасково


НАП запорира сметките на 1122 души в Хасково
Снимка:

538

Общо 1122 души и местни дружества в Хасково осъмнаха със запорирани сметки заради натрупани задължения към НАП, съобщават от пресцентъра на Приходната агенция, цитирани от БТВ. Междувременно се оказва, че НАП е издала 171 разрешения за неотложно плащане в хасковския регион през първите шест месеца на годината. Тези разрешения помагат на фирмите да не спират работа, докато изплатят задълженията си.

Запорът върху банкова сметка е една от мерките за принудително събиране на невнесени в срок данъци и осигуровки. От НАП посочват, че тази практика е особено ефективна спрямо юридически лица, които не отговарят на поканите на публичните изпълнители за доброволно изпълнение и отказват да погасят задълженията си.

Друга мярка за принудително събиране на задължения към бюджета е обезпечаването на активи, собственост на лицата, и продажбата им на търгове. Такива активи могат да бъдат фирмени или лични автомобили, производствена техника или имоти.

Изброените обезпечителни мерки се налагат тогава, когато са изчерпани всички други възможности да бъдат платени просрочените данъци и осигуровки, допълват от пресцентъра на агенцията. За да не се затруднява дейността на дружествата, НАП препоръчва длъжниците да търсят съдействие от публичните изпълнители от дирекция "Събиране" с цел уточняване периодите и начините на плащане.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81162
  • GBP
    1
    2.27467
  • JPY
    100
    1.15805
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички