ОББ и ЕБВР подписаха споразумения на стойност 27 млн. евро


ОББ и ЕБВР подписаха споразумения на стойност 27 млн. евро
Снимка:

1617

Обединена българска банка (ОББ) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) са подписали четири нови споразумения на стойност 27 млн. евро, съобщава КРОСС. Две от споразуменията са за проекти за енергийна ефективност на малки и средни предприятия и на домакинства, а другите две - за насърчаване на търговското финансиране.

Споразумението по финансовия инструмент „Енергийна ефективност за конкурентоспособна икономика" е в рамките на „Програмата за енергийна ефективност и зелена икономика", част от ОП „Конкурентоспособност". Чрез него на предприятията се предоставят инвестиционни кредити за финансиране на одобрени проекти по Програмата. При успешното им завършване, предприятията могат да получат безвъзмездна финансова помощ от Оперативната програма, достигаща до 50% от одобрените разходи по проекта.

От Програмата за енергийна ефективност за дома могат да се възползват физически лица и  домакинства, които да финансират проекти за жилищно обновление и ремонти, целящи намаляване на разходите за енергия. Освен атрактивни финансови условия клиентите на банката получават  и субсидии в размер до  20% от  стойността на енергоспестяващия проект, за който са получили финансиране от ОББ.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички