Очертават се нови загуби за златото


Очертават се нови загуби за златото
Снимка: Getty Images

950

Златото е притиснато под нивата от 1200 долара, след най-големия дневен спад за последния месец при който данни за жилищния сектор в САЩ увеличиха очакванията за по-ранно увеличение на лихвите на Федералния резерв.

Спот цената тази сутрин е 1189 долара за тройунция. Вчера той поевтиня с 1.3%, което е най-голям дневен спад след 6 март. Цената е все още в познатия рейндж от последния месец, но очакванията са тя да продължи да пада в близък план. В момента и макроикономическата заобикаляща среда и физическия пазар не дават подкрепа на метала.

Златото беше поразено при данни показали, че препродажбите на жилища в САЩ са скочили през март до най-високи нива за последните 18 месеца. Цифрите накараха мнозина да считат, че Фед ще увеличи лихвите още през юни. Едно такова действие ще намали търсенето на злато, което е актив не носещ лихви.

Доларът е силен на валутните пазари, което също тежи на златото имащо склонност да привлича парите търсещи сигурност, когато зелените пари са слаби.

Вниманието в момента е насочено към следващите данни от САЩ по-късно през деня, както и към заседанието на Фед в края на месеца. Ситуацията в Гърция е също внимателно следена. Вчера официални лица от еврозоната и Гърция съобщиха, че Атина може да посрещне задълженията си по плащанията до юни. Те омаловажиха възможността за скорошен фалит, въпреки че надеждите за споразумение с кредиторите намаляват. Несигурността около кризата, която може да доведе до излизане на Гърция от еврозоната, увеличава търсенето на предлагащото сигурност злато.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички