Орешарски: Невърнатото ДДС е 776 млн.лв.


Орешарски: Невърнатото ДДС е 776 млн.лв.
Снимка:

531

Истинският размер на невъзстановяемото ДДС към средата на годината се равнява на 776 млн.лв. Това е три пъти повече от обичайното равнище, каза премиерът Пламен Орешарски при представяне на отчет на управлението, съобщи „Фокус”.

По думите на министър-председателя актуализацията на бюджета е необходима, за да се въведе повече реализъм и да се изпълнят поетите ангажименти. „На фона на този размер невърнато ДДС бих искал да чуя предложението на критиците за актуализация на бюджета дали да задържим този размер така до края на годината и да не го върнем на фирмите, или да го сведем до обичайните размери”, каза Пламен Орешарски.

Малко по-рано днес министърът на финансите Петър Чобанов заяви, че актуализацията на бюджета е знак към бизнеса, че ще бъде прекратена политиката на неразплащане. Само поради забавянето на възстановяването на ДДС през миналата година, както ми докладваха от НАП, вече сме задължени и с лихви в размер на 25 млн.лв., а за първите 5 месеца на годината тези лихви са над 12 млн.лв., уточни той.

Междувременно стана ясно, че в сайта на Министерски съвет е създадена секция за  предложени и мнения за подобряване на бизнес климата, възстановяване на държавността, социалните проблеми на хората

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички