Пакистан иска заем от МВФ


Пакистан иска заем от МВФ
Снимка:

519

Властите в Пакистан са отправили молба към Международния валутен фонд (МВФ) за отпускане на заем в размер на 5.3 млрд.долара, съобщи БГНЕС. Парите ще бъдат използвани за стимулиране на икономиката и енергетиката на страната, както и за нейния опит да възстанови резервите си в чужда валута.

Според пакистанския финансов министър Ишак Дар заемът вече е договорен с МВФ и е за срок от 3 г. Представителят на МВФ за Пакистан Джефри Франкс уточни, че договорката тепърва трябва да бъде одобрена от ръководството на фонда в началото на септември.

За Пакистан обаче има и известни условия по обслужването на заема. Държавата трябва да подобри събираемостта на данъци и да сведе до минимум изключенията в тази сфера. Също така има планове за реструктуриране и дори приватизация на държавни предприятия, от където биха могли да влязат свежи пари в бюджета.

Пакистан преустанови ангажиментите си по оздравителен заем от 11.3 млрд. долара през 2011 г. поради несъгласие със стриктните правила за финансови реформи. Този пакет беше договорен през ноември 2008 г. Затова и новото искане за заем не е изненадващо.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички