Плахи подобрения по кредитите


Плахи подобрения по кредитите
Снимка:

376

През октомври депозитите продължиха да намаляват своята доходност, а кредитите се оказаха с подновени промоции и нови такива.

 Това отчитат от Моите пари в редовния си месечн обзор на банковия пазар. Въпреки промените, активността на банките остава ниска, отбелязват анализаторите от финасовия портал.

Едва 7 бяха банките, коригирали лихвите си по спестовни продукти. И през този месец беше отчетено влошаване в лихвите по срочни депозити, което затвърди тази тенденция. Болшинството от банките предпочетоха да променят лихви в първите дни от изминалия месец. Нови промоционални кампании, както и нови продукти по депозити липсваха напълно през изминалия месец.

Банките са заели изчаквателна позиция, преди старта на нови по-изгодни празнични и коледни предложения, на каквито ставаме свидетели всяка година. Дали в действителност те ще станат факт предстои да узнаем.

Слаба беше активността на банките и по отношение на промени по потребителските кредити. Две банки (Банка ДСК и Райфайзенбанк България) удължиха срока на промоционалните си кампании, едната до края на годината, а другата до края на януари. Една от банките преустанови промоцията по тези си кредити преди да изтече нейния краен срок, което влоши нейните условия. Нови промоции не липсваха и през октомври, като една се оказа банката, предприела такива. Промоцията се изразява в премахване на таксите, които се заплащат при кандидатстване и усвояване за всички потребителски кредити, предлагани от банката.

При жилищните и ипотечни кредити банките приложиха изпитаната стратегия и заложиха на удължаване на промоции. От общо 8 банки с промени през месеца, само 3 от тях на практика предложиха новости по своите продукти. Останалите 5 удължиха сроковете, в които ще са валидни настоящите им предложения.

В сегмент кредитни карти активността отново беше ниска. Една единствена се оказа банка, предприела корекции по тези продукти. Условията тук бяха подобрени като банката възстановява 2% от стойността на покупки, извършени на ПОС с картата.

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички