Поколението Y - изправено пред финансов крах


Поколението Y - изправено пред финансов крах
Снимка: Getty Images / Guliver

2169

Сериозните парични проблеми, пред които е изправено поколението Y, се разкриват от изключителни нови данни, сочещи към буря от фактори, постоянно преследващи цялото поколение на младите хора по целия свят. Комбинацията от дългове, липса на работа, глобализация, демографски фактори и покачващите се цени на имотите потискат приходите и перспективите на милиони млади хора в развития свят, което води до безпрецедентно неравенство между поколенията.

Разследване на вестник The Guardian за перспективите пред родените между 1980 и средата на 90-те, по-известни като поколението Y, установява, че те все повече биват откъсвани от генерирането на благосъстояние в западните общества.

Където преди 30 години младите хора са печелили над средното за страната, сега в много държави те са паднали до приходи в размер на 20% под средностатистическия им сънародник. За сравнение, приходите на пенсионерите се покачват.

В седем развити икономики в Северна Америка и Европа ръстът на приходите на средностатистическото младо семейство, членовете на което са на около 20 години, изостават значително от националните средни стойности през последните 30 години.

Само в САЩ и Италия разполагаемите доходи на поколението Y са леко по-високи, в реално изражение, спрямо нивата им отпреди 30 години, докато останалата част от населението има добри приходи.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички