Руската икономика има нужда от поне още 100 млрд. рубли


Руската икономика има нужда от поне още 100 млрд. рубли
Снимка: Thinkstock

2541

Правителството на Руската федерация има достатъчно бюджетни средства за реализиране на най-първите мерки от плана за подкрепа на икономиката през 2016 г., но са необходими още над 100 милиарда рубли допълнителни постъпления за изпълнение на останалите мерки. Това заяви министърът на финансите Антон Силуанов по руската телевизия.

Той, като уточни, че за най-важните мерки има средства, а за втората част правителството разчита да получи допълнителни приходи. "Ако допълнителните приходи се очертаят след първото полугодие, ще може да се разгледат въпросите и възможностите за разширяване на тези мерки за подкрепа, т.нар. антикризисна поддръжка, за определени отрасли на икономиката и за отделни категории разходи", добави Силуанов.

През април, позовавайки се на свои източници, в. „Комерсант“ писа, че от необходимите за реализиране на плана за подкрепа на икономиката 331 милиарда рубли на правителството не му достигат 116 милиарда.

За разлика от правителствения антикризисен план за 2015 г., отбелязва ТАСС, планът за подкрепа на икономиката през текущата година не се състои от финансови вливания в банки и предприятия, а от мерки за стимулиране на икономическия ръст в дългосрочна перспектива. Необходимостта от такива мерки бе продиктувана от спада в икономиката заради рязкото падане на цените на петрола.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички