Руски милиардер дари 3 млн.долара на служителите си


Руски милиардер дари 3 млн.долара на служителите си
Снимка:

523

Руският милиардер Олег Дерипаска (вляво на снимката) се е отказал от собствения си бонус за 2012 г. и ще използва парите, за да купи акции за свои служители, пише BBC. Дерипаска управлява руската компания „Русал”, специализирана в алуминиевата индустрия. С бонуса, който е в размер на 3 млн.долара, ще бъдат наградени 120 служители на компанията, като ще им бъдат предоставени акции в определен размер.

Подобен метод за поощряване се прилага за пръв път, но от „Русал” съобщават, че при успех ще обмислят и други алтернативни начини за стимулиране. Акции ще получат предимно работници от фабриките на компанията както в Русия, така и в някои от международните й центрове. Общите акции, които ще бъдат раздадени, възлизат на 0.05% от всички на компанията.

Състоянието на Дерипаска се изчислява на 8.5 млрд.долара по данни на „Форбс” и заедно с Роман Абрамович той се нарежда сред най-богатите руснаци. Ръководи „Русал” от 2009 г. насам. През септември 2006 г. се появяват слухове, че Дерипаска се интересува от закупуването на футболния отбор „Арсенал“, но от клуба отричат. През 2008 г. пък името на милиардера е замесено в сделки както с лейбъристите, така и с консерваторите във Великобритания. Говори се, че от партиите са се опитали да си издействат заеми от страна на Дерипаска, той обаче отрича всякаква връзка с тях.  

Милиардерът е свързван и с руската миннодобивна компания „Полиметал”. Женен е за дъщерята на Валентин Юмашев, шеф на президентската администрация на Борис Елцин.

Самата компания „Русал” е един от най-големите производители на алуминий и има над 72 000 служители, които работят в 20 фабрики в 19 различни страни.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички