Руският експорт на оръжие стигна 6,5 млрд.долара


Руският експорт на оръжие стигна 6,5 млрд.долара
Снимка:

618

През първата половина на 2013 г. руската държавна компания „Ростек”, която отговаря за износа на оръжие, е продала своя продукция на стойност 6,5 млрд. долара, предаде БГНЕС. Това вероятно ще й позволи да надмине дори рекордните си продажби от миналата година.

Холдингът „Ростек” е компанията майка на "Рособоронекспорт", която отговаря за голяма част от продажбите на оръжие от Русия, втория най-голям доставчик в света след САЩ.

"Ростек" припомня, че продажбите на "Рособоронекспорт" са достигнали миналата година рекордната сума от 12,9 милиарда долара спрямо "едва пет милиарда долара" през 2003 г. "През 2013 г. Рособоронекспорт смята да увеличи продажбите си", допълни компанията.

Миналата година Русия е изнесла военна техника на обща стойност 15,2 млрд. долара, над два пъти повече в сравнение с началото на новия век. Сред най-големите клиенти на Русия са Индия и Китай и тя продава също противоракетни системи на Сирия. Портфейлът с поръчките на "Рособоронекспорт "възлиза в момента на над 35 млрд. долара", уточни "Ростек". "Договори на стойност близо 20 млрд. долара също се проучват от наши чуждестранни клиенти", допълни компанията.

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички