САЩ и Израел сменят водещи финансисти


САЩ и Израел сменят водещи финансисти
Снимка:

468

Управителят на Федералния резерв Сара Блум Раскин бе номинирана за зам.-министър на финансите на САЩ, става ясно от комюнике на Белия дом. Икономистът Лео Лейдерман бе номиниран за управител на Централната банка на Израел, предаде БГНЕС.

52-годишната Сара Раскин е член на ръководството на Федералния резерв от 2010 г. Тя ще смени на поста във финансовото министерство 51-годишният Нийл Уолин. "Като управител на Федералния резерв Сара има дълбоко разбиране по въпросите на финансовата и банковата регулация, както и твърди знания за функционирането на големи организации", каза министърът на финансите на САЩ Джак Лю в комюнике.

Мандатът на Раскин, която е била съветник по въпросите на банковия сектор в Сената, ще бъде до 2016 г.

Кандидатурата на Лео Лейдерман за управител на Централната банка на Израел пък замени тази на Яков Френкел, срещу когото започна разследване. Номинацията на Лейдерман ще трябва да бъде формално одобрена от правителството на страната. 62-годишният икономист е работил в продължение на 10 години в тази институция и преподава макроикономика в Университета в Тел Авив.

През юни правителството гласува за номинацията на Яков Френкел, който обаче впоследствие се отказа от поста заради подозрения, че е извършил кражба. Френкел е бил запитан от комисия защо не е споменал инцидент от 2006 г. в безмитен магазин на международното летище в Хонконг. Според пресата, която нарече случая "парфюмна афера", Френкел е бил арестуван за кратко от полицията, след като в багажа му е бил открит флакон парфюм, за който не е било платено.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички