Сделката на годината за ЦИЕ е българска


Сделката на годината за ЦИЕ е българска
Снимка:

457

Aвторитетното международно издание EMEA Finance присъди на Райфайзен Инвестмънт престижното отличие „Най-добра сделка на годината за ЦИЕ“ (“Best M&A Deal In CEE”) за 2011 г. за консултирането на сделката по придобиването на българската Енел ТЕЦ Марица-изток III на обща стойност от 545 млн. евро.

Сделката бе за закупуването на дял от 73% от дружеството между американския енергиен инвестиционен фонд Contur Global и италианската Енел S.p.A. – третата най-голяма компания в Европа, като представляваше най-голяматa транзакция в сектора на енергетиката и комуналните услуги в историята на сливанията и придобиванията в България, а от друга страна - най-крупната енергийна сделка в ЦИЕ през 2011 г.

Райфайзен Инвестмънт беше консултант по сделката заедно с Lazard като част от съществуващото партньорството между двете инвестиционни банки за района на ЦИЕ, Австрия и Турция.

Наградата бе присъдена в Лондон на церемонията на традиционните годишни награди на финансово-икономическото издание, които отличават най-големите постижения на банките, финансовите консултанти и дружества от финансовата сфера в Европа, Близкия изток и Африка.

С престижното отличие ЕМЕА Finance отразява решаващата роля на консултанта по комплексната сделка.

„Тази награда още веднъж ни дава увереност в успеха на нашата стратегия за съчетаване на отличното ни ноу-хау по индустрии във Виена с местната ни експертност по държави, с която разполагаме“, посочи Хенинг фон Стечоу, Управляващ директор в Райфайзен Центробанк АГ, ECM/M&A, индустриален сектор.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички