Секторът на платежните институции у нас става все по-разнообразен


Секторът на платежните институции у нас става все по-разнообразен
Снимка:

363

Пазарът на алтернативни разплащания се развива с бързи темпове. Очаква се съвсем скоро у нас да навлязат нови платежни институции, конкуриращи услугите на банките.

Добрата новина е, че новите участници в този сегмент още със създаването си осъзнават нуждата от електронни и мобилни канали за комуникация с клиентите си и са отворени към новите тенденции в сферата на разплащанията, коментира Цветомир Досков, управител на компанията за банкови и финансови технологии Сирма Бизнес Консултинг.

Сред новите компании в регистъра на лицензираните платежни институции има както такива за осъществяване на налични парични преводи, така и оператори на услуги за внасяне и теглене на пари по платежна сметка, за прехвърляне на средства, за операции чрез платежни карти и др.

Очакванията са както техният брой, така и разнообразието от предлаганите услуги да се увеличат през тази и следващата година.

Въпреки че не са банкови институции, дейността на тези организации е не по-малко важна и отговорна и те отговарят на също толкова сериозни регулаторни изисквания. Същевременно задълбочаващата се конкуренция в този сегмент изисква от всички нови играчи в него да са все по-иновативни и да предлагат различни начини за улесняване на крайните клиенти, обясни още Досков.

Новите онлайн и мобилни разплащателни канали ще играят ключова роля в определянето на бъдещите пазарни лидери в сектора и аз очаквам ръст в доставката на софтуерни решения и консултантски услуги в сферата на банковите и финансови технологии, заключи той.

 

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички