Шефът на Apple: Хартиените пари ще изчезнат


Шефът на Apple: Хартиените пари ще изчезнат
Снимка: Gettyimages

4335

Децата на днешните студенти няма да знаят какво е хартиени пари, заяви шефът на Apple Тим Кук по време на лекция в Тринити Колидж – Дъблин. Това е поредното гръмко изявление на Кук, който по-рано определи 2015-та като година на Apple Pay – платежната система на компанията, припомня TechNews.

Статистиката е в подкрепа на думите на CEO-то на Apple. Плащанията в брой намаляват непрекъснато, но все още делът им над 50%, по данни на организацията Payments UK.

Твърди се, че Apple планира услуга, която ще позволи прехвърляне на пари от един потребител към друг през Apple Pay. Ако наистина компанията следва в срок амбициозните си планове за безконтактни плащания, то прогнозата на Кук може да се сбъдне в обозримо бъдеще.

Шефът на Apple говори пред студентите и за защитата на личните данни. По неговите думи, Apple не отстъпва от своите принципи и ще продължи да кодира потребителските данни в пълен обем, без да оставя никакви вратички за спецслужбите, пише Cult of Mac.

Applе ще води активни преговори с правителството, за да го убеди в своята позиция за личните данни, уверява Тим Кук. Според него, пълната защита и кодирането на личните данни не само, че не са в разрез с изискванията за националната сигурност, но са призвани и да я защитят.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички