Шойбле: Гърция ще се нуждае от помощ и след 2013 г.


Шойбле: Гърция ще се нуждае от помощ и след 2013 г.
Снимка:

461

Според германския финансов министър Волфганг Шойбле Гърция ще се нуждае от нова спасителна помощ след изтичането на настоящата догодина, предаде БГНЕС.

"Ще трябва нова програма за Гърция", съобщил Шойбле на предизборен митинг край северния град Хамбург, цитиран от "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" и други германски медии. Той допълнил, че "това винаги е било казвано на обществото", но думите му този път бяха по-силни, отколкото преди, когато твърдеше, че трети спасителен пакет може да е необходим.

Потъналата в дългове Гърция, която навлезе в шестата си година на рецесия, беше принудена да съкрати работни места и да намали заплати и пенсии, за да си осигури спасителната помощ от 240 млрд. евро от ЕС и МВФ. "Тройката" кредитори МВФ, ЕС и ЕЦБ ще публикува през септември новия си доклад за гръцката програма с реформи, за да установи дали отговаря на условията за отпускането на следващия транш от спасителната помощ.

Шойбле обаче отрекъл, че ще има ново "подстригване" на гръцкия дълг, като заявил, че опитът с последното не бил положителен. Той обаче съобщил на привържениците на своя Християндемократичен съюз, че Гърция ще се нуждае от нова международна помощ, за да се предотврати прекомерно увеличаване на лихвите, които страната плаща по дълга си. "Те още не са прескочили трапа", допълнил Шойбле.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички