Ще се събудим ли в нов свят след COVID-19?


 Ще се събудим ли в нов свят след COVID-19?
Снимка: ОББ

7277

Вратите се отварят бавно

Карантината поставя вируса под контрол: броят нови инфекции достигна пика си в Европа и САЩ. Всяка страна отпуска карантинните мерки по своя собствена преценка. Рискът от втора вълна, обаче, остава висок, докато няма готова ваксина. Очакваме такава да бъде достъпна най-рано до края на 2021.

Икономическият ефект е огромен

За много страни брутният национален доход през второто тримесечие ще бъде с над 20% по-нисък, сравнен с предходната година. Спадът в приходите на компаниите ще бъде още по-значителен. Отпускането на карантинните мерки ще доведе до рязко възстановяване, но едва ли ще се върнем към времената преди COVID-19 скоро. Данните от Китай и Южна Корея показват, че без ваксина или лекарства, потребителите ще останат притеснени. В много сектори като авиация, туризъм и хотелиерството ударът ще бъде перманентен и ще струва още работни места.

Инвестиционната стратегия остава предпазлива

Избираме сектори с гарантирани приходни потоци като хранително-вкусова промишленост и дистрибуторите. Също предпочитаме сектори като медицински изделия и технологии, онлайн търговия, медии и софтуер, сектори, които подкрепят живота по време на COVID-19. По-голяма тежест имат компании от САЩ, тъй като тези сектори са по-активни там.

Сигурни държавни облигации и парични средства допълват портфолиото

Освен нашата дългосрочна визия, защитата и трендовете на финансовите пазари са важни аспекти. Вашата персонална инвестиция, която скоро ще можете да видите в мобилното банкиране ОББ Мобайл, може да има различна композиция, отчитайки комфортната зона на инвеститора.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички