Слабост на долара, търсене на сигурност в златото


Слабост на долара, търсене на сигурност в златото
Снимка: Gettyimages

1419

Златото задържа минималните печалби от вчера и се търгува почти на едноседмичен връх, подкрепено от слабостта на долара, но нарастващата доходност на облигациите и несигурността около времето на повишение на лихвите в САЩ ограничават растежа. Спот цената е 1193 долара при едноседмичен връх в понеделник от 1196.60 долара за тройунция. Повишението даде при търсенето на сигурност заради спада на долара и акциите, които пострадаха от волатилността на световните пазари на облигации.

Вчера доходността по германските облигации нарасна заради оптимизма, че инфлацията може би е минала дъното в еврозоната. Това доведе и до търсене на еврото. Доходността по американските 10.-годишни облигации удари шест месечни върхове. Обикновено по-високата доходност на облигациите намалява инвестиционното търсене на не предлагащото доходност злато.

Доларът е в защитни позиции преди излизането днес на данните за продажбите на дребно в САЩ. Финансовите пазари следят за силата на икономиката и нейното влияние върху решенията на Федералния резерв при определянето на лихвите. Силни стойности днес могат да подтикнат до по-ранно повишение на лихвите, което ще даде сила на щатската валута и ще навреди на златото. Представителите на Фед вчера не дадоха представа кога централната банка ще предприеме промени.

Пазарите днес очакват серия от данни, които ще дадат представа за състоянието на Китай, Европа и САЩ. Допълнително отслабване на долара или акциите след тези данни ще доведе до увеличение на търсенето на сигурност в златото.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички