Срив на акциите на Deutsche Bank след решението ѝ да увеличи капитала си


Срив на акциите на Deutsche Bank след решението ѝ да увеличи капитала си
Снимка: Getty Images / Guliver

3610

Акциите на Deutsche Bank (DB) се понижават с над 6% по време на днешната европейска търговия, след като водещият немски кредитор обяви, че планира да увеличи своя капитал с 8 млрд. евро. Това предаде БНР.

Това би представлявало емитиране на нови акции от страна на Deutsche Bank за трети път от началото на 2013-а година насам, потвърждавайки по този начин инвеститорските опасения, че най-голямата германска финансова институция се нуждае от допълнително повишение на своя капитал.

Шефът на банката Джон Краян прекара последните 18 месеца в опити да съкрати портфолиото на банката на фона на големи по размер разходи за съдебни разноски и отписване на активи.

Слуховете за ново набиране на капитал доведоха до понижение на акциите на DB с 1% още по време на петъчната търговия. След като по-рано днес немският кредитор потвърди новината, неговите акции се обезценяват с близо 7 на сто, което означава, че само в рамките на търговията в понеделник пазарната капитализация на банката се сви с близо 1,6 млрд. евро до около 24,8 млрд. евро.

Агресивните разпродажби на акциите на DB се отразяват негативно на цялата банкова търговия на стария континент, като общия индекс Stoxx Europe 600 Banks Index се понижава с 0,82%, парирайки част от растежа си с около 3% от началото на годината.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички