Техническата картина и силата на долара пречат на златото да расте


Техническата картина и силата на долара пречат на златото да расте
Снимка: Getty Images

1613

Златото е затънало близо до тримесечното дъно заради очакванията, че Федералния резерв няма да се бави и ще повиши лихвите преди да е свършила годината. Излезлите в петък данни за заетостта в САЩ през месец октомври, които надминаха очакванията, увеличиха залозите за повишение на лихвите през декември. Това оказа натиск на неносещия лихви метал.

Спот цената на златото днес е 1092 долара. В понеделник беше сложен край на серията от осем поредни дни на загуби, но това не беше достатъчно, за да издърпа метала далеч от петъчното дъно на 1084.90 долара за тройунция, което е най-ниско ниво след 7 август. Следващи подкрепи са 1074 и 1050 долара. По-вероятно обаче е да има скок или поне консолидация.

Доларът се търгува близо до последните върхове срещу другите валути, но вчера спадна незначително заради препозициониране на пазарите.

След вероятното увеличение на лихвите през декември, Федералния резерв може би няма да бърза със следващите повишения и това ще даде опора на златото. В близък план обаче златото е слабо, тъй като лошата техническа картина и силата на долара не му помагат за растеж.

Докато пазарите се приготвят за повишение на лихвите в САЩ, в ЕЦБ се формира консенсус за намаление на лихвите през декември още по-дълбоко на отрицателна територия. Такъв един ход ще отслаби еврото и ще повиши инфлацията.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички