UBS плаща солена глоба за манипулации на Либор


UBS плаща солена глоба за манипулации на Либор
Снимка:

465

Швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) съобщи, че се съгласила да изплати близо 1,4 млрд. франка (1,53 млрд. долара) на британските, американските и швейцарските власти, след като бе обвинен, че манипулирал лихвения процент Либор, съобщи АФП.

Общата сума на глобата включва 160 милиона британски лири, които ще бъдат платени на британските власти, 1,2 милиарда долара, които за американското министерство на правосъдието и 59 милиона франка за швейцарския орган за контрол на пазарите, наредил конфискуването на неправомерно придобити печалби.

Банката обяви още, че споразумението вероятно ще увеличи нетната й загуба до 2-2,5 млрд. франка през четвъртото тримесечие.

Либор е отправна точка за голям брой финансови договори по целия свят. Новината, че навярно е бил манипулиран нанесе удар по репутацията на Лондонското Сити.

Глобата е три пъти по-висока от тази, която се съгласи да плати британската банка Барклис (Barclays) през юни за манипулиране на Либор.

Това е и втората по размер глоба, налагана на банка – повече от нея се е съгласила да плати само британската Ейч Ес Би Си (HSBC) - рекордните 1,92 милиарда долара - за да прекрати разследване в Съединените щати за пране на мръсни пари на наркокартели, отбелязва Ройтерс.

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички