UBS съкращава 10 000 работни места


UBS съкращава 10 000 работни места
Снимка:

346

Водещата швейцарска банка Ю Би Ес съобщи, че ще съкрати близо 10 000 работни места във филиалите си в цял свят до 2015 г. (около 16% от служителите в глобален мащаб) в рамките на преструктуриране на банковото си подразделение.

Банката иска да се откаже от някои рискови дейности в банковата сфера, се съобщава в нейно комюнике, цитирано от АФП.

По-голяма част от бизнеса с ценни книжа с фиксиран доход, се поема от отделно звено. Дейностите свързани с с дялови инвестиции, фиксирани приходи, валутна търговия и консултантска дейност остават в инвестиционното звено.

Извънредният товар от 3,1 милиарда швейцарски франка, свързани с преструктурирането на банковото й подразделение и увеличаването на дълга до 863 милиона рефлектира върху показателите й за третото тримесечие. В резултат на тази операция банката е регистрирала тежки загуби от 2,2 милиарда швейцарски франка (1,8 милиарда евро).

Цюрихската банка, която към края на юни имаше 63 500 служители, планира икономии за 5,4 милиарда швейцарски франка в следващите три години. До 2015 г. тя иска да намали служителите си до 54 000 души.

"Това беше трудно решение, особено в дейност като нашата, която се основава на хората", съобщи генералният директор на банката Серджо Ермоти, цитиран в комюникето.

"Съкращаването на работни места ще бъде компенсирано с процента на естествено текучество и ще вземем всички мерки за смекчаване на общите последствия от тези промени", допълни той.

Във връзка с резултатите през третото тримесечие генералният директор на банката заяви, че всички банкови дейности "са регистрирали повишена рентабилност". Според Ермоти Ю Би Ес "продължи да прилага стратегията си, изпреварвайки графика".

"Мерките, които вземаме сега, ще осигурят дългосрочния успех на компанията в напълно променената икономика и ще гарантират, че в бъдеще ще бъдат генерирани трайни дивиденти за нашите акционери", уточни банката.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички