„Юнайтед Кепитъл” официално купи ПОК „Доверие”


„Юнайтед Кепитъл” официално купи ПОК „Доверие”
Снимка:

770

Английската компания „Юнайтед Кепитъл” е подписала окончателно споразумение с „Виена Иншурънс Груп” за придобиване на 92,58% от най-големия български пенсионен фонд "Доверие", предаде БГНЕС.

Според изискванията на регулаторните органи в България и Великобритания финансирането на сделката ще бъде осигурено от акционерите на „Юнайтед Кепитъл”. Комисията за финансов надзор (КФН) обаче все още не се е произнесла по сделката.

„Юнайтед Кепитъл” напълно осъзнава отговорността, която поема към българския народ и клиентите на „Доверие”, и се ангажира разумно и ефективно да управлява компанията в съответствие с принципите за социална отговорност и съгласно със законите на Република България и Европейския съюз, се посочва в съобщението „Юнайтед Кепитъл” скоро ще представи своята дългосрочна стратегия за развитието на Доверие пред българските регулаторни органи, което ще осигури пълна прозрачност на сделката, гарантират от компанията.Според българските закони обаче КФН има последната дума.

За да се осигури последователност на дейностите в „Доверие”, досегашният изпълнителен директор Даниела Петкова ще запази поста си, уточняват от компанията.

Магомед Аликханов ще оглавява инвестициите на „Юнайтед Кепитъл” в „Доверие” и ще ръководи интегрирането на специалистите от „Лайтхаус” в настоящото управление на „Доверие”, уточняват от компанията. „Лайтхаус Кепитъл” е описана като водеща застрахователна група в Централна и Източна Европа. Водят се преговори и с няколко европейски и американски инвеститори, които ще бъдат обявени преди да се подаде молбата за оторизиране към българските регулаторни органи, се уточнява в съобщението.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички