Уорън Бъфет съветва: Какво да правим с парите си тази година


Уорън Бъфет съветва: Какво да правим с парите си тази година
Снимка: Getty Images/Guliver

3797

Легендарният инвеститор Уорън Бъфет, наричан често Оракулът от Омаха, определено е човек, на когото можем да се доверим относно финансите. По време на различни събития в края на миналата година той даде няколко съвета за това какво е добре да правим с парите си през 2015. Вижте ги:

Ако ще инвестирате, то нека инвестициите ви бъдат сигурни, нискобюджетни и дългосрочни. Според милиардера моментът не е подходящ за големи рискове.

Не се увличайте по виртуалната валута биткойн. „Идеята, че тя ще добие някаква голяма стойност в бъдеще, ми се вижда смехотворна”, заяви неотдавна Бъфет.

Научете се как да четете финансови данни. Запишете се на счетоводен курс или пък намерете информация онлайн. „Счетоводството е езикът на бизнеса. Като при всеки език отначало е труден, но ако го научите, ще ви е от огромна полза”, смята Бъфет.

Фокусирайте се върху спестяването, а не върху бързото забогатяване. По думите на инвеститора една от най-големите грешки, които хората допускат, е, че не си изграждат добри навици за спестяване. „А ако някой настоятелно ви предлага бързи печалби, винаги казвайте „не””, добавя той.

Когато цената на акциите пада, купувай, не продавай. Звучи просто, но това е златното правило на Бъфет. Тази година той загуби 2 млрд.долара (което едва ли го е притеснило, имайки предвид че състоянието му се изчислява на 63 млрд.долара), но продължава да смята, че то работи най-добре.

Не се преструвайте на експерти. „Ако инвестирате в неща, които не познавате, значи само си играете. Не е нужно да сте финансов експерт, за да сте успешен инвеститор. Но ако не сте, признайте си го, потърсете други мнения и не рискувайте, а следвайте предварително начертана стратегия”, казва още Бъфет.

 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички