В Аржентина намаляват данъците върху доходите


В Аржентина намаляват данъците върху доходите
Снимка:

682

Управляващата партия в Аржентина ще въведе данъчни облекчения за някои категории граждани в опит да възвърне поне част от популярността си. Президентът на страната Кристина Фернандес де Кирхнер (на снимката) обяви, че също така ще има увеличаване на редица социални помощи и по-високи данъци за други категории данъкоплатци, съобщава БГНЕС.

Решението бе взето на фона на проведените първични парламентарни избори на 11 август, в които управляващата партия на Кирхнер загуби във всички големи градове на страната. Тя обаче остава основна политическа сила срещу разединената опозиция.

"Решихме да намалим данъците върху доходите. Усилията, които се полагат от страна на правителството в областта на данъчното облагане, се компенсират от данъци върху търговията с акции, както и върху изплащането на дивиденти", каза Кирхнер.

Намаляването, а в някои случаи и пълното премахване на данъците върху доходите на работещите, е едно от основните искания както на опозицията, така и на синдикатите. Според независими социологически агенции, в последните десет години броят на гражданите, които плащат данъци, се е увеличил от 290 000 на 2,5 млн. души.

От 1 септември данък общ доход ще се удържа само за месечна заплата или пенсия, която надвишава 15 000 песос (2600 долара). Преди това този праг беше 8300 песос ( 1500 долара) за несемейни и 11 500 песос (2100 долара) за семейни с две деца. От 1 септември се очаква да се увеличат и социалните помощи за дете.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички