В Китай всяка седмица някой става милиардер


В Китай всяка седмица някой става милиардер
Снимка: Getty Images

1104

Всяка седмица в Китай някой става милиардер. Това показват данни за първото тримесечие на 2015 г., представени в доклад на UBS и PricewaterhouseCoopers.

"Трупането на богатство е във възход в Китай, подкрепено от силен икономически растеж и стабилни капиталови пазари. И всичко това се случва през последните 15 години", обясни Франсис Лиу, управител на UBS Wealth Management, пред CNN. Големите пари стават в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, технологиите и други потребителски индустрии, казва експертът.

Според данните през 2014 г. в Китай е имало 200 милиардери в сравнение с 570 в САЩ.

По-възрастните поколения съсредоточават своята филантропия в области като образование и здравеопазване, докато по-младите милиардери - предприемачи са се насочили към социалните въпроси, като например подкрепа за непривилегированите общности.

Милиардерът Джак Ма, съосновател на "Алибаба", започна благотворителна дейност миналата година, като подкрепи различни каузи от околна среда до култура.

Нарастващият брой богати китайци ще превърнат Азия в най-големия център за нови милиардери. Притежателите на състояние в Азия са по-млади в сравнение с богаташите в други части на света. Около 25% от новите милионери и милиардери в Китай са израснали в бедност в сравнение с 8% в САЩ.

"Ние сме много оптимистично настроени, че през следващите пет до десет години азиатските милиардери ще са повече от американските", заяви Лиу.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички