Ватикана остана без картови разплащания


Ватикана остана без картови разплащания
Снимка:

354

Италианските власти прекратиха всички електронни разплащания във Ватикана, след като централната банка се оплака, че не са били въведени новите процедури за предотвратяване на прането на пари.

От началото на годината, всички банкови картови плащания на територията на Ватикана са блокирани, а на Deutsche Bank Italia, която отговаря за електронните транзакции в най-малката държава в света, бе наредено да изключи системите си.

Според местната преса, причина за драстичните мерки е провалът при въвеждането на новите мерки срещу пране на пари. Санкциите означават, че всички музеи в града на папата, както и аптеките и пощенските служби, няма да могат да приемат плащaния с дебитни и кредитни карти.

Говорител на Ватикана изрази надеждата си да бъде намерена чуждестранна финансова институция, която да възстанови услугите „скоро” и проблемът да се окаже „краткосрочен”. Не бе изказано обаче официално становище относно притесненията на властите относно мерките срещу прането на пари.  

През изминалата година Ватикана бе посетена от пет милиона туриста, които изхарчиха приблизително 91.3 млн. евро. В началото на 2013 г. обаче посетителите на малката държава ще трябва да плащат за всички стоки и услуги в брой, което може да ограничи разходите им.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8056
  • GBP
    1
    2.27846
  • JPY
    100
    1.16121
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички