Влагат 21 млн. лв. в проекти за развитие на селските райони


Влагат 21 млн. лв. в проекти за развитие на селските райони
Снимка:

1166

Близо 21 млн. лв. ще бъдат вложени в проекти за развитие на селските райони, съобщиха от фонд "Земеделие". Фондът е одобрил осем проекта на стойност 5 млн. лв., които ще се изпълняват по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщиха от ведомството, цитирани от StandartNews.

Един от проектите по мярка 121 е свързан с купуването на трактор, плуг, сеносъбирачка и друга специализирана земеделска техника и създаването на трайни насаждения от десертно грозде и сливи. Друг проект е за реконструкция и разширяване на свинеферма, както и за купуването на специализирано оборудване за нея.

Одобрено е и инвестиционно предложение за създаването на 120 дка лавандулово насаждение и закупуване на земеделска техника за обработка на лавандула и фасул. Друг земеделски производител ще се оборудва с нови машини за подобряване на производствения процес и ще изгради съоръжения за съхранение на вода и за защита от диви животни.

Има проект и за изграждането на покриваща система върху насаждения от череши и сливи и закупуване на специализирана земеделска техника. Друг бенефициент на програмата ще модернизира фермата си за биволи.

По мярка 322 ще бъдат ремонтирани и реконструирани 7 църкви в общините Вълчи дол, Каварна, Ветово и Самуил. Проектите включват основен ремонт или подмяна на ВиК и електрическите инсталации на храмовете, реставрация на стенописите и църковните принадлежности, разходи за проектиране, строителен надзор, одит и др.

Останалите средства ще бъдат разпределени между 8 проекта. Четири от тях са свързани с подобряване на уличната инфраструктура. Инвестициите ще бъдат реализирани в общините Кула, Ковачевци, Любимец и Макреш (с. Раковица). Три от проектите - в общините Трявна, Белене и Елхово, предвиждат подобряване на средата за живот в трите града, като освен ремонт на пътища, ще бъдат изградени или реконструирани част от тротоарите и междублоковите пространства. Последният одобрен проект включва реконструкция на архитектурното, художественото и парковото оформление на централната градска част на град Ихтиман.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички