Vodafone купува най-големия немски кабелен оператор


Vodafone купува най-големия немски кабелен оператор
Снимка:

782

На път е да се осъществи най-голямата телевизионна сделка от 2007 г. насам. Британската компания Vodafone се е договорила с борда на директорите на водещия немски ТВ кабелен оператор Kabel Deutschland да купи бизнеса им за 7.7 млрд.евро, предаде BBC.

Според източници британците ще предложат 87% на акция. Това включва и дивидент от 2.50 евро на акция, който Kabel Deutschland обеща на акционерите си за периода 2012 – 2013 г., но все още не е изплатил. Първоначално Vodafone бяха предложили по 81% на акция. Компанията Liberty Global обаче се включи с конкурентно предложение за 85% на акция и на британците им се наложи да вдигнат своята оферта.

От Kabel Deutschland заявиха, че сумите, предлагани от британската компания, адекватно показват каква е стойността на Kabel за Vodafone, а и отразяват техните собствени планове за растеж.

Придобивката ще промени бизнес посоката на Vodafone, които доскоро се фокусираха изцяло върху услугите за мобилни телефони в Европа. Чрез сделката обаче компанията ще има достъп до нови 32.4 млн. потребители с мобилни устройства и до 7.6 млн. телевизионни потребители в Германия.

От Vodafone заявиха, че очакват след четвъртата година притежанието на Kabel Deutschland да им носи по 300 млн. евро годишно.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички