Wikileaks би публикувал данъчната декларация на Тръмп


Wikileaks би публикувал данъчната декларация на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

1929

Сайтът WikiLeaks, който публикува документи, разобличаващи корпоративна и правителствена корупция, обяви, че ако получи данъчната декларация на президента на САЩ Доналд Тръмп, ще я публикува. По-рано съветничката на Тръмп Келиан Конуей заяви в интервю за телевизионния канал ABC News, че президентът няма да публикува данни за своите плащания към фиска.

"Съветничката на Тръмп Келиан Конуей заяви днес, че Тръмп няма да публикува данъчната си декларация. Изпращайте я на сайта Wikileaks, за да можем това да направим ние”, се казва в съобщение на Wikileaks, пуснато в Twitter.

Много от противниците на Тръмп искат пълната информация за платените от него данъци, което би дало възможност да се покаже дали като президент влиза в конфликт на интереси. По време на предизборната си кампания Тръмп отказа да посочи колко данъци е платил. Така не бе спазена многогодишната традиция за кандидатите за президент на САЩ.

Самият Тръмп заявяваше по-рано, че данъчните власти в САЩ изучават декларацията му, така че е рано за публикуването ѝ. Критиците на президента подозират, че милиардерът е използвал многобройни облаги и вратички, което му е дало възможност практически да не плаща федерални данъци.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички