Защо отстъпи Ципрас?


Защо отстъпи Ципрас?
Снимка: Getty Images/Guliver

1689

На 17-часовите преговори в Брюксел гръцкият премиер Алексис Ципрас (на снимката) се е сблъскал с опит за отстраняването му от страна на няколко държави от еврозоната. Това разкри военният министър Панос Каменос след негова среща със самия Ципрас, предаде РИА Новости.

По думите му става дума за опит за преврат от страна на Германия, Холандия, Финландия и балтийските страни. "Ципрас е бил заплашван с крах на банките и пълно изземване на влоговете още в утринните часове (на понеделник). Този шантаж е продължил до сутрешните часове. Пред такива заплахи премиерът не е имал друга възможност освен да отиде на споразумение", подчерта Каменос.

Според него обаче Ципрас е отишъл толкова далеч, че е приел споразумение, което излиза извън рамките на споразумението между (гръцките) политическите лидери. "В знак на добра воля и въпреки че това бе против нашата съвест, ние сме се съгласили", отбеляза Каменос. По думите му партията АНЕЛ няма да подкрепи споразумението с кредиторите, но ще остане в управляващата коалиция. "Не сме съгласни с предложенията на кредиторите. Не може да ги приемем", заяви министърът.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички