Златото без посока преди Фед


Златото без посока преди Фед
Снимка: iStock/Guliver

1417

Златото запазва малките печалби от вчера, но преобладава предпазливостта преди изявлението на Федералния резерв вечерта, от което инвеститорите очакват повече яснота за времето на повишение на лихвите. Спот цената е 1167 долара, а метала нарасна във вторник с 0.4% и така сложи край на четири поредни дни от загуби.

Повечето дилъри не търгуват и чакат края на заседанието на Фед, което ще бъде последвано от изявление в 20 часа българско време. Очакванията са да няма повишение на лихвите днес, но пазарите се интересуват от мнението на Фед за американската и световната икономика и дали може да повиши лихвите на следващото заседание през декември. Златото беше подкрепено през последните седмици от нарастващите спекулации, че Фед ще отложи първото за последното десетилетие покачване на лихвите за следващата година заради опасенията за световния растеж и влиянието му върху американската икономика. Фед се въздържа миналия месец от промени, а след това Джанет Йелен каза, че лихвите все още могат да бъдат повишени тази година.

Златото през цялата година е притиснато от несигурността около времето на промени на лихвите. Крайно ниските им нива сега увеличават търсенето на не предлагащото лихви злато.

Вчера също не излязоха аргументи за промени и от данни стана ясно, че бизнес инвестициите в САЩ, без тези за отбраната, са спаднали през септември , както и потребителското и доверие. Това насочва към икономическа слабост, която вероятно ще принуди Фед отново да отложи покачването на лихвите.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички