Златото без промяна


Златото без промяна
Снимка: Getty Images

1044

Златото е без промяна днес, след данните в петък за ръста на заетостта през април в САЩ и низходящата ревизия на предния резултат, който предполага, че Федералния резерв няма да бърза с повишението на лихвите. Спот цената на метала е 1188 долара за тройунция.

Трудовата заетост в САЩ се покачи с 223 000 работни места през април, в съответствие с очакванията, но резултата от март беше ревизиран до покачване от само 85 000, което е най-слаб резултат след юни 2012. Цифрите подсказват, че Фед няма да повиши лихвите на следващото си заседание през юни. Ревизията на резултата от март пък ще подкрепя златото. Останалите аспекти от доклада за заетостта дадоха смесени впечатления. Безработицата слезе до почти седем годишно дъно, което показва сила на икономиката в началото на второто тримесечие, което пък ограничава растежа на златото.

Несигурността на инвеститорите е видна и от позиционирането на инвеститорите. Активите на най-големия фонд за търговия със злато в света SPDR Gold Trust отчетоха в петък най-големия спад през тази година.

Днес метала не успява да расте и заради покачването на азиатските борсови индекси, които бяха подкрепени от последното намаление на лихвите в Китай с цел усилване на икономиката. Намалението е трето за последните шест месеца, а анализаторите очакват през следващите месеци да бъдат намалени и изискванията за резервите на банките, както и да има нови намаления на лихвите.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички