Златото е близо до 7-седмичен връх


Златото е близо до 7-седмичен връх
Снимка: Gettyimages

1141

Златото е близо до 7-седмичния връх, подкрепено от слабостта на долара и очакванията, че Федералния резерв няма да повиши лихвите тази година. Спот цената е 1157 долара. В петък бяха достигнати нива от 1159.80 долара за тройунция, които са най-високи след 28 август и дойдоха при публикуването на протокола от заседанието през септември на Фед. Той показа, че централната банка е сериозно загрижена дали да започва затягане на монетарната политика.

Търговията днес е слаба, тъй като японските финансови пазари са затворени заради официален празник. Американските също няма да отварят днес заради официален празник. Инвеститорите обаче очакват по-късно през седмицата данните за инфлацията, продажбите на дребно и индустриалното производство в САЩ. Прогнозите за тези доклади не са оптимистични и това може да доведе до продължение на покачването на златото и нива дори от 1180 долара. Слаби данни оказват натиск върху Фед да отложи първото повишение на лихвите. Пазарите в момента са се позиционирали за промяна на лихвите в началото на 2016. Това забавяне оказва подкрепа на не носещите лихва активи като златото, въпреки че несигурността около времето на действията пречи на покачването в близък план. Това е така защото има вероятност Фед да повиши лихвите и тази година, въпреки че това не е ангажимент, а само предположение.

При другите метали платината е близо до триседмичния връх от 988 долара, който достигна в петък. Паладиумът е със слаб спад след близо четири месечния връх в петък на 722 долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички