Златото е на път да завърши седмицата със спад


Златото е на път да завърши седмицата със спад
Снимка: Gettyimages

1120

Златото се опитва да задържи печалбите от вчера дошли заради слаби данни от САЩ, но метала е на път да отчете трета поредна седмица на спад при продължаващата несигурност кога Федералния резерв ще стартира повишението на лихвите.

Спот цената е 1193 долара за тройунция. Вчера цената се повиши с 0.6% при данните, че броя на новопостъпилите молби за помощи срещу безработица в САЩ са нараснали през миналата седмица за трета поредна седмица. Други данни показаха, че производствения сектор е спаднал с повече от очакваното през април, а продажбите на жилища са отчели най-голям спад през март за последните над една година и половина.

Слабите новини удариха долара и увеличиха покупките търсещи сигурност в златото, но несигурността относно повишението на лихвите на Фед, дали ще е през юни или септември, се засили. Инвеститорите в злато се опасяват, че по-ранно повишение на лихвите ще намали търсенето на злато, което е актив не носещ лихви. Вниманието на пазара е вече приковано към предстоящото заседание на Фед през другата седмица.

Министър-председателят на Киргизстан Джоомарт Отърбаев подаде оставка вчера, след като не успя да постигне споразумение с канадската Сентера Голд за бъдещето на най-голямата златна мина в страната.

На валутните пазари долара пада заради слабите икономически новини от САЩ, докато еврото печели заради предпазливия напредък на Гърция към кредиторите относно постигането на споразумение.

Днес важни новини са измерването за бизнес климата в Германия през април, което ще бъде оповестено в 11 часа и по-късно в 15:30 доклада за поръчките на дълготрайни стоки в САЩ през месец март.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички