Златото поевтиня след като Фед не изключи увеличение на лихвения процент през 2015


Златото поевтиня след като Фед не изключи увеличение на лихвения процент през 2015
Снимка: Gettyimages

1346

Златото поевтиня в сряда, увеличавайки загубите си от предишната сесия, след като Фед сигнализира, че ще решава среща за среща кога да увеличи лихвения процент за пръв път от 2006 до сега.

След края на двудневното си заседание, Фед посочи слабостта на щатската икономика и пазара на труда като препятствия пред плановете си да увеличи лихвения процент тази година.

Спот златото падна до дъно за сесията на 1 201.13 след изявлението на Фед, след което поскъпна до 1 202.51, реализирайки загуба от 0,6%. Металът спечели почти 3% през последните две сесии, нараствайки до 1 215 долара за тройунция във вторник.

Американските фючърси върху злато с доставка през юни поевтиняха с 3.90 долара до 1 210 долара за тройунция.

Макар много търговци да намалиха очакванията си за увеличение на лихвения процент през юни, изявлението на Фед не изключи това да стане през септември.

Щатският долар, който падна рязко до 2- месечно дъно, възвърна част от загубите си спрямо кошница от валути, след като бе оповестено изявлението на Фед.

Кюлчетата успяха да поскъпнат в последно време, след като серия от лоши икономически данни отслаби долара и показа забавяне на ускорението при най- голямата икономика в света, в сряда данни показаха, че БВП на САЩ е нараснал с едва 0,2% на годишна база, което е най- слабият резултат за последната година.

По- слабият долар трябва да подкрепи кюлчетата, тъй като ги прави по- евтини за притежателите на други валути. Въпреки това търговците остават предпазливи, тъй като очакват икономиката на САЩ да се подобри и Фед да затегне паричната си политика в някакъв момент, подкопавайки привлекателността на нелихвоносното злато.

Скорошната сила на цената на златото понижи и физическото търсене в Азия.

В Китай, вторият най- голям консуматор на метала в света, в сряда премиите се понижиха до 1 долар за тройунция, спрямо 2 до 3 долара през предишната сесия.

Сред останалите благородни метали среброто бе на загуба от 0,3% до 16.50 долара за тройунция, платината изгуби 0,2% до 1 150.49 долара за тройунция, а паладият поевтиня с 0,5% до 779.75 долара за тройунция.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички