Златото поевтиня въпреки липсата на сделка с Гърция


Златото поевтиня въпреки липсата на сделка с Гърция
Снимка: Getty Images

1606

Златото поевтиня в ранните часове на понеделник заедно с еврото, след като спешната среща на върха през уикенда не успя да осигури на Гърция ново финансиране.

Лидерите на еврозоната изискаха от почти фалиралата страна да приеме някои ключови реформи още тази седмица, за да възстанови доверието, преди да продължат разговорите за финансиране, което да задържи Гърция в еврозоната.

Германският канцлер Ангела Меркел, чиято страна е най- големият кредитор на Атина, заяви, че поставените условия все още не са достатъчни за започването на преговори.

Председателят на Фед, Джанет Йелън, заяви, че очаква банката да повиши лихвения процент в някакъв момент тази година, но изрази опасения, че пазарът на труда в САЩ продължава да бъде слаб и че могат да бъдат окуражени повече работници да се завърнат на пазара на труда при по- силен растеж.

Хедж фондовете и паричните мениджъри напуснаха COMEX фючърсите върху злато, сребро и мед с най- бързо темпо за последната една година през седмицата до 7 юли в разгара на най- големия разгром на пазара на стоки за години назад, показаха данни в петък.

Физическото търсене на злато остана слабо миналата седмица, тъй като потенциалните инвеститори в Китай се насочиха към сделки с акции след сериозните разпродажби, докато тези в Индия отложиха покупките.

Операторите на новите индекси за благородни метали, изчислявани исторически от Лондон, са изправени пред предизвикателството да гарантират, че не само остават актуални в световен мащаб. Но и че продължават да бъдат доходоносни в момент, когато Шанхай се готви да стартира свой собствен конкурентен индекс.

Еврото поевтиня след отварянето на пазарите рано в понеделник, докато облигациите с най- висок рейтинг поскъпнаха след липсата на сделка с Гърция.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички