Златото получи тласък от слабостта на долара


Златото получи тласък от слабостта на долара
Снимка: Getty Images

1294

Цената на златото нарасна за трета последователна сесия в сряда, след като бе подкрепена от слабостта на долара и притесненията около дълговата криза на Гърция, но задаващото се увеличение на лихвения процент в САЩ и изходящите потоци от публичните фондове ограничиха ръста на движението.

Спот златото поскъпна с 1,4% до едноседмичен връх на 1 192.10 долара за тройунция и последно бе на печалба от 0,8% на 1 186.71 долара. Американските фючърси върху злато с доставка през август поскъпнаха с 9 долара до 1 186.60 долара за тройунция.

В сряда Гърция заяви, че международните й кредитори не са успели да отговорят на последното й предложение за излизане от задънената улица, в която се намират преговорите относно сделката за кеш- срещу реформи.

Златото също така бе подпомогнато от спадът на долара, който изгуби около 0,9% спрямо кошница от валути.

8- месечния връх на доходността на еталонните 10- годишни правителствени облигации на САЩ обаче може да спре цената на златото около съпротивата на 1 200 долара за тройунция, коментираха анализатори.

Тъй като златото на плаща лихви, ръстът в доходността на облигациите и другите активи се възприема като отрицателен за метала.

Силните данни от САЩ, включително петъчния доклад, показващ солидно увеличение на заетостта, както и скорошните коментари от висши служители на Фед, предполагащи, че увеличението на лихвения процент вероятно ще настъпи по- късно през годината, в петък отведоха цената на златото до най- ниската й точка от 19 март до сега на 1 162.35 долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички