Златото се опитва да расте след силния спад през последните дни


Златото се опитва да расте след силния спад през последните дни
Снимка: Gettyimages

1264

Златото се покачва днес след трите поредни дни на загуби, но остава да се търгува близо до 11-седмичното дъно след силния доклад за заетостта в САЩ, който увеличи очакванията за повишение на американските лихви през септември. Спот цената е на 1173 долара след спад в петък до 1162.35 долара за тройунция, което е най-високо ниво след 19 март. То дойде при данните за заетостта показали рязко увеличение през май, както и растеж на заплатите. Покачването беше 280 000 и е най-голямо след декември. Цифрите подсказват за силна скорост на американската икономика, а това увеличи очакванията, че Федералния резерв ще започне да повишава лихвите през септември. Това пък доведе до силен ръст на зелените пари, които удариха 13-годишен връх срещу йената.

По-високите лихви могат да намалят търсенето на не предлагащото лихви злато, докато силния долар прави метала по-скъп за притежателите на други валути и намалява привлекателността му. Позициите на инвеститорите също продължават да отразяват негативните настроения. Нов отлив на средства бе видян при активите на най-големия фонд за търговия със злато в света SPDR Gold Trust. Активите му спаднаха в петък с 0.17% до 708.70 тона злато, което е най-ниска стойност след януари.

Следващата важна подкрепа за златото е около дъното през март на 1142 долара, въпреки че има сигнали и за доста силно търсене при нивата от 1160 до 1165 долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички