Златото се задържа в близост до 5-годишното дъно


Златото се задържа в близост до 5-годишното дъно
Снимка: Gettyimages

1259

Златото се задържа близо до най- слабото си ниво от март 2010 в сряда, без каквито и да е изгледи за убедително възстановяване в краткосрочен план, след като ранния разгром в началото на седмицата, който подтикна търговците да намалят експозицията си.

Спот златото изгуби около 1%, достигайки 1 098.79 долара за тройунция.

Разгромът на метала в понеделник доведе до спад на цената от 4%, като разпродажбите се ускориха на Шанхайската златна борса, след като инвеститорите продадоха злато на стойност 500 млн. долара за 4 секунди по време на нюйоркската сесия.

Американските фючърси върху злато с доставка през август поскъпнаха с 0,2% до 1 093.10 долара за тройунция, след като реализираха 10 поредни сесии на загуба.

Притежанията на SPDR Gold Trust, най- големия публичен фонд в света, базиран на злато, в сряда паднаха до най- ниската си стойност от август 2008 до сега, след като изходящите потоци от миналата седмица продължиха и през настоящата.

Продажбите на нови домове в САЩ през юни нараснаха до най- високото си ниво за последните 8- и половина години, което е знак за нараснало търсене, което би трябвало да подсили възстановяването на жилищния сектор и да подсили намерението на Фед да повиши лихвения процент до края на годината.

Компанията за добив на злато Newmont Mining Corp докладва по- високи коригирани печалби за второто тримесечие, което бе в съответствие с очакванията на анализаторите, тъй като ниската цена на петрола и благоприятните валутни курсове неутрализираха ниската цена на метала.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички