Златото се засили след спада на долара и акциите


Златото се засили след спада на долара и акциите
Снимка: Getty Images

1248

Златото нарасна за пета поредна сесия в сряда и удари нов триседмичен връх, докато долара и акциите падаха при опасенията породени от девалвацията на китайския юан.

По-рано през деня Китайската централна банка определи среден референтен курс по-слаб от този във вторник, който доведе до девалвация на валутата с 2%. Тези действия доведоха до опасения за валутни войни и това порази акциите, което принуди инвеститорите да търсят сигурност в активи като златото. Металът вече възстанови над 4% от стойността си след пет и половина годишното дъно от 1077 долара за тройунция в средата на юли.

Спот цената удари връх в сряда от 1121.40 долара, което е най-висока стойност след 20 юли. Според брокери обаче ралито е по-скоро покриване на къси позиции. Златото нарасна заради слабостта на долара и по-ниската доходност по американските държавни облигации, а това се дължеше на съмненията, че Федералния резерв ще повиши лихвите през септември при девалвацията от Китай.

Ключова съпротива в момента са нивата от 1130 долара, а девалвацията на юана прави златото по-скъпо за Китай, който е най-големия потребител внасящ злато.

Спот цената на среброто удари едномесечен връх от 15.58 долара за тройунция. Платината скочи с 1% до 993.50 долара, а паладиума с 3.2% до 621.25 долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички