Златото тества подкрепа


Златото тества подкрепа
Снимка: iStock/Guliver

1203

Златото е над 1160 долара за тройунция, а инвеститорите избягват търговията преди заседанието на Федералния резерв, което започва по-късно днес и ще даде представа за времето на повишение на лихвите.

Спот цената е 1163 долара, а металът падна в петък до двуседмично дъно от 1158.77 долара, но след това се стабилизира, тъй като доларът отстъпи част от печалбите. Това стана след данни, показали, че продажбите на нови жилища в САЩ са спаднали рязко през септември, както и заради предпазливостта преди Фед. Очакванията са централната банка да остави лихвите без промяна, но инвеститорите стават все по-скептично настроени, че могат да бъдат повишени още тази година.

Фед има още едно заседание за 2015 през месец декември. От банката са обезпокоени от слабостта на световната икономика и относително силния долар, който вреди на икономиката. Председателят на Фед Джанет Йелен може би трябва да изпрати и по-силно послание след сегашното заседание, ако очаква пазарите да прогнозират повишение на лихвите през декември. Опасенията за световната икономика отдалечиха прогнозите за повишение на лихвите за следващата година, въпреки че не е напълно изключена възможността за промяна и през декември.

Ултра ниските лихви дават сила на златото, което е актив не носещ лихви. Технически то тества корекционни нива. Важна подкрепа е 1156 долара и ако тя задържи спада може да се очаква подновяване на атаките нагоре към 1192 и 1209 долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички