Златото задържа вчерашните печалби преди заседанието на Фед


Златото задържа вчерашните печалби преди заседанието на Фед
Снимка: Getty Images/Guliver

1297

Златото задържа вчерашните печалби, подкрепено от слабостта на долара и покриването на къси позиции при нарастващите очаквания, че Федералния резерв няма да намекне за повишение на лихвите през юни в края на заседанието си утре вечер.

Спот цената е 1200 долара за тройунция след повишение вчера от 2%. Металът нарасна до 1207 долара при закриване на къси позиции преди започващото днес двудневно заседание на Фед. Изявление от него ще бъдат публикувани в сряда. Очакванията бяха за повишение на лихвите през юни, но последните слаби икономически данни предполагат, че централната банка няма да действа преди края на годината. Ако Фед продължи да държи лихвите на почти нулеви нива, това ще подкрепя златото. По-високите лихви обаче ще намалят търсенето на метала, който е актив не предлагащ лихви.

Слабият долар също помага на жълтия метал. Зелените пари падат срещу другите валути, а еврото напредва при надеждите, че Гърция е по-близо до осигуряването на свежо финансиране. Слабият долар обикновено помага на златото, което е и предлагащо сигурност при финансови бури.

Във физическия сектор търсенето днес намаля с приближаването на нивата от 1200 долара. Най-големият фонд за търговия със злато в света SPDR Gold Trust оповести, че активите му са спаднали в понеделник с 0.44% до 739.07 тона злато. Спадът е първи за последните две седмици.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички